ONZE SERVICE

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De vier banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door.

Wij bieden u vele A-merk banden en de kwalitatief betere budgetmerken banden. Wij adviseren de juiste band bij de juiste auto, de juiste bestuurder en het juiste weertype. Want dat is het allerbelangrijkste.

Een greep uit onze merken:
Michelin, Pirelli, Vredestein, Goodyear, Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Continental, Toyo en andere bekende merken. Maar ook voor een goedkoper alternatief van goede kwaliteit maken wij een goede prijs voor u!

Zomerbanden

De benaming zomerbanden wordt sinds enkele jaren gebruikt door bandenfabrikanten om een duidelijk onderscheid te maken met winterbanden. En dat onderscheid maken we niet zomaar, want verschillende seizoenen vragen wel degelijk om andere banden. Wanneer de temperatuur boven de 7 graden celcius komt, adviseren wij u om zomerbanden te monteren.

Ontwikkelingen van zomerbanden:

  • De rolweerstand is verminderd, waardoor het brandstofverbruik lager is
  • Het geluidsniveau is gedaald
  • De slijtage van de banden is sterk verminderd. Hierdoor gaan banden langer mee
  • Het comfort is sterk toegenomen
  • Het stuurgedrag van de auto is verbeterd

Winterbanden

Winterbanden zorgen voor een betere veiligheid voor u en mede weggebruikers. Niet alleen in winterse omstandigheden, maar ook bij een temperatuur onder de 7 graden celcius en bij een nat wegdek. Dit komt door het diepere profiel en de meerdere lamellen, waardoor de winterband meer grip heeft. Winterbanden blijven soepel. U heeft daardoor meer grip en een comfortabele wegligging.

4 seizoenenbanden

Beter bekend als de ALL season band. Deze band levert door profielopbouw en materiaalsamenstelling goede en veilige prestaties onder alle omstandigheden. Ze beschikken over een aantal kenmerken van zowel zomer- als winterbanden. Een goed alternatief voor de rijder die niet twee keer per jaar wil wisselen!

RunFlat banden

De nieuwste auto’s worden steeds meer uitgerust met RunFlat banden. Een RunFlat band heeft een groot voordeel. Bij een lekke band kunt u namelijk zo’n 80 km doorrijden, zonder dat de verkeersveiligheid in gevaar komt. De band heeft namelijk versterkte zijkanten die het gewicht van de auto kunnen dragen. Ook als de lucht uit de band is. RunFlat banden kunnen alleen worden gemonteerd op auto’s die zijn voorzien van een ingebouwd waarschuwingssysteem. Wij beschikken over de apparatuur om de RunFlat banden goed te kunnen monteren en balanceren.

Op ons ultramoderne montage apparaat is het de- en monteren van een band snel geregeld. Wij monteren alle maten, al vanaf € 9,95. Voor runflat banden is een toeslag van toepassing, neem voor informatie contact met ons op.

 

Service